Når nogen dør

Hvor skal man starte, og hvad gør man, når nogen dør. Der er rigtig mange spørgsmål, som trænger sig på. Men hos Valby Bedemandsforretning står vi klar til at hjælpe dig gennem disse vanskelige valg. 

Det er langt fra alle, der har nedskrevet deres sidste vilje, men vi kan hjælpe og vejlede samt tage os af det praktiske, når nogen dør i din familie eller nære omgangskreds.

Når nogen dør - varetager vi de praktiske ting

Vi varetager alle de mange praktiske ting, så det behøver du ikke at tage dig af, men der kan være praktiske ting, som er væsentlige for dig. Vi kan hjælpe og vejlede dig gennem den svære tid, ligesom vi altid vil inddrage dig i det omfang, som du selv ønsker. 

Det er ikke nemt at vide, hvor man skal starte, og hvor man slutte, når nogen dør. Hvor kan du få hjælp, og hvad kan du få hjælp til. Vores bedemænd er klar til at hjælpe dig med god personlig service og vejledning.

Når nogen dør – er tiden efter ofte svær

Døden er en naturlig ting, men når nogen dør, er det naturligvis en hård belastning for de pårørende.

Sorgen har mange ansigter og der findes ingen forkert måde at sørge på, ligesom perioden efter opleves forskelligt fra individ til individ. Sorg er en dyb, personlig følelse og ikke noget man skal ”komme sig over”. Sorg er en følelse man skal igennem og det tager den tid, det tager. Mange mennesker kommer gennem sorgperioden uden professionel hjælp og vender efter et stykke tid tilbage til et normalt liv, dog ofte med en lidt anden tilgang til tilværelsen end før de oplevede dødsfaldet af én af deres nære.

Andre igen, er så dybt ramt af sorgen at de har svært ved at få deres liv til at hænge sammen igen.

Er du en af dem, eller kender en, så se her:

Du kan i det tilfælde få en henvisning fra din læge til en psykolog, hvor du kan få tilskud til betalingen, hvis du bor i Region Hovedstaden. Tilskuddet udgør 60 procent af psykologens honorar, og du kan højst få tilskud til 12 konsultationer.

Der findes også mange sorggrupper, hvor efterladte hjælper og støtter hinanden fx:

https://www.sorgvejviser.dk/

Råd & vejledning i Storkøbenhavn, Frederiksberg og Valby

Ring eller kom forbi Valby Bedemandsforretning i København.

Ring endelig til os på 36 30 20 00 uanset tidspunkt, hvis du har brug for råd og vejledning eller blot har nogle spørgsmål.